Kilang <b>makanan</b> ayam <b>di Sabah</b> | Berita Tempatan - Blog <b>Makanan</b> <b>...</b> - Blog Makanan di Sabah |
Kilang <b>makanan</b> ayam <b>di Sabah</b> | Berita Tempatan - Blog <b>Makanan</b> <b>...</b> Posted: 16 Jan 2014 03:17 PM PST KOTA KINABALU 24 Dis. – Kerajaan wajar membuka kilang makanan ternakan ayam di Sabah, dan bukan di Gebeng, Pahang, bagi membolehkan Sabah mengeksport makanan haiwan itu ke Semenanjung Malaysia dan Kawasan… Berita Penuh: Bisnes Ekonomi Utusan KOTA KINABALU 24 Dis. – Kerajaan wajar membuka kilang makanan ternakan ayam di Sabah, dan bukan di Gebeng, Pahang, bagi membolehkan Sabah mengeksport makanan haiwan itu ke Semenanjung Malaysia dan Kawasan… Berita Penuh: Bisnes Ekonomi Utusan KOTA KINABALU 24 Dis. – Kerajaan wajar membuka kilang makanan ternakan ayam di Sabah, dan bukan di Gebeng, Pahang, bagi membolehkan Sabah mengeksport makanan haiwan itu ke Semenanjung Malaysia dan Kawasan… Berita Penuh: Bisnes Ekonomi Utusan KOTA KINABALU 24 Dis. – Kerajaan wajar membuka kilang makanan ternakan ayam di Sabah, dan bukan di Gebeng, Pahang, bagi membolehkan Sabah mengeksport makanan haiwan itu ke Semenanjung Malaysia dan Kawasan… Berita Penuh: Bisnes Ekonomi Utusan KOTA KINABALU 24 Dis. – Kerajaan wajar membuka kilang makanan ternakan ayam di Sabah, dan bukan di Gebeng, Pahang, bagi membolehkan Sabah mengeksport makanan haiwan itu ke Semenanjung Malaysia dan Kawasan… Berita Penuh: Bisnes Ekonomi Utusan KOTA KINABALU 24 Dis. – Kerajaan wajar membuka kilang makanan ternakan ayam di Sabah, dan bukan di Gebeng, Pahang, bagi membolehkan Sabah mengeksport makanan haiwan itu ke Semenanjung Malaysia dan Kawasan… Berita Penuh: Bisnes Ekonomi Utusan KOTA KINABALU 24 Dis. – Kerajaan wajar membuka kilang makanan ternakan ayam di Sabah, dan bukan di Gebeng, Pahang, bagi membolehkan Sabah mengeksport makanan haiwan itu ke Semenanjung Malaysia dan Kawasan… Berita Penuh: Bisnes Ekonomi Utusan |
Makanan tradisional di saba... - Blog <b>Makanan di Sabah</b> - Blogger Posted: 17 Jan 2014 11:13 PM PST Keunikan dan kepelbagaian makanan tradisi yang diperkenalkan oleh masyarakat tempatan Sabah hari ini merupakan salah satu keistimewaan yang terdapat di negeri di bawah bayu ini. Dalam entri ini, saya menyenaraikan beberapa makanan tradisi bagi suku kaum kadazandusun. Hinava Hinava merupakan salah satu hidangan tradisional istimewa bagi suku kaum KadazanDusun di Sabah. Ia merupakan hidangan yang dihasilkan daripada isi ikan segar yang dicampurkan dengan biji buah bambangan yang telah diparut, cili merah, halia, bawang merah , limau kapas dan garam. Isi ikan tersebut tidak perlu dimasak kerana ia akan masak dengan menggunakan perahan jus limau samada menggunakan limau nipis ataupun limau kasturi (menyerupai shushi). Terdapat pelbagai jenis ikan yang boleh digunakan, tetapi biasanya isi ikan tenggiri, sungguhpun isi ikan yu juga boleh digunakan. Selain itu isi sotong atau udang juga boleh digunakan bagi penyediaan Hinava ini. Noomsom |
You are subscribed to email updates from Makanan di Sabah - Google Blog Search To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment